Home Lokalni izbori ZR: Naprednjacima 35 mandata

ZR: Naprednjacima 35 mandata

200
0
izbori prebrojavanje glasova 1
Foto: Darko Ćirkov

ZRENJANIN – Nakon obrađenih rezultata sa svih biračkih mesta, 100 odsto biračkog tela, Gradska izborna komisija u Zrenjaninu saopštila je privremene rezultate izbora za odbornike Skupštine grada Zrenjanina, s obzirom da teku rokovi za podnošenje prigovora. Od 16 izbornih lista, cenzus je prema ovim podacima prešlo sedam.

Prema privremenim podacima Gradske izborne komisije u Zrenjaninu objavljene na sajtu grada od 106.692 upisana birača svoje biračko pravo iskoristilo 51,76 procenata, a najviše glasova dobila je je izborna lista Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje – 41,92 procenta što im donosi 35 odborničkih mandata u zrenjaninskoj skupštini.

„Poverenje koje su nam ukazali građani za nas je ogromna obaveza, i mi ćemo se naravno truditi sa ekipom koju ćemo i da pojačamo u narednom periodu, da sve što smo iz razgovora sa građanima shvatili kao njihove probleme rešavati u narednom periodu“, kaže Goran Knežević iz SNS-a.

Koalicija okupljena oko SPS-a u Zrenjaninu prema ovim podacima dobila je poverenje 11,18 posto birača, što je devet mandata, za Ligu socijaldemokrata Vojvodine glasalo je 9,03 posto upisanih birača što ovoj stranci donosi sedam mandata u Skupštini grada.

„Nama će biti osnovni zadatak da pokušamo da osvežimo stranku sa što mlađim ljudima, što ljudima sa novim idejama, jer moje je mišljenje da je to preko potrebno i Ligi, a i svima ostalima, zato što je očigledno građanima, odnosno trend je takav ne samo u Zrenjaninu, nego i ostalima, potrebno osveženje, što je i dokaz da su neke liste prošle, koje su relativno, ne relativno, nego krajnje mlade, i osnovane pre pola godine, godinu“, kaže Predrag Perkić iz LSV-a.

Privremeni podaci zrenjaninske Gradske izborne komisije pokazuju da su po pet mandata u zrenjaninskoj skupštini dobili su Srpska radikalna stranka i Dosta je bilo-Saša Radulović, četiri mandata Demokratska stranka, i dva mandata Savez vojvođanskih Mađara.

Izvor: RTV

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here