Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ponosan što je pre tačno tri godine osvojio poverenje građana na predsedničkim izborima.
On je novinarima u obilasku radova na brzoj pruzi Beograd-Budimpešta rekao da je za njega velika čast što je osvojio apsolutnu većinu glasova građana.

"Nemate veću čast, dobili ste poverenje građana u velikom broju u prvom krugu u eri društvenih mreža sa preko 55 odsto glasova. Zaista sam bio izuzetno ponosan i trudio sam se u ove tri godine da radom i marljivšću i angažmanom pokažem ljudima da nisu pogrešili", rekao je on.
Na pitanje na šta je najviše ponosan u svom predsedničkom mandatu, Vučić je rekao da je to napredak ekonomije Srbije.

"Napredak je u svim oblastima, od vojske i policije koje su petostruko snažnije nego što su bile. Da li Srbija ide u dobrom smeru - da, na to sam ponosan. Grešio sam mnogo, nisam bezgrešan, ali sam se trudio svakog dana", napomenuo je on.

Istakao je da je Srbija prošla kroz mnogo izazova zbog pandemije koronavirusa.

"Ponosan sam što danas ubedljivo testiramo dnevno najviše ljudi u celoj Evropi jer ne želimo zbog dodvoravamo narodu", kazao je on.

Vučić je kazao da je u njegovom mandatu bilo još izazova, ali da računa da će uraditi još više u narednih godinu i po dana koliko mu traje mandat.

"Bilo je mnogo izazova, tek nam predstoje oko Kosova i Metohiji i stvari u regionu", zaključio je on.

Na pitanje da li vodi funkcionersku kampanju, Vučić je odgovorio da je svoje aktivnosti čak i smanjio u odnosu na to koliko ih je imao pre predizborne kampanje.

"Svoj posao radim vredno i dvostruko manje događaja imam nego što sam ih imao van kampanje", kazao je Vučić.

Preuzeto sa: https://www.b92.ne

Kategorije: