Home Vesti Ugljanin: Svi zajedno ka istom cilju

Ugljanin: Svi zajedno ka istom cilju

144
0
b922
Foto: https://www.b92.net

Novi Pazar — Nosilac liste Samoopredjeljenje Sulejman Ugljanin poručio je da će, ukoliko oni dobiju podršku na izborima za BNV, Bošnjaci dobiti status konstitutivnog naroda.


Novi Pazar — Nosilac liste Samoopredjeljenje Sulejman Ugljanin poručio je da će, ukoliko oni dobiju podršku na izborima za BNV, Bošnjaci dobiti status konstitutivnog naroda.
Kako je rekao, Sandžak će dobiti autonomiju.

On je na završnom skupu u novopazarskoj hali „Pendik“ kazao da je to njihovo pravo i da bi i preostale liste trebalo da podrže „Samoopredjeljenje“ kako bi „ujedinili glasove Bošnjaka i zajedno krenuli ka istom cilju“.

„Svi zajedno smo dužni da povedemo Bošnjake da ostvare svoja prava, ali da ni na koji način ne ugroze prava drugih naroda. Pozovite sve ljude da nam se pridruže, da Bošnjacima vratimo ranije stečeni status naroda, koji smo imali u velikoj Jugoslaviji, i da se prizna autonomija Sandžaka koju smo izglasali na referendumu 1991. godine“, rekao je Ugljanin.

Aktuelni predsednik BNV-a pozvao je sve Bošnjake da stvore „pozitivnu atmosferu na izborima“, a svojim pristalicama poručio da „ne osporavaju tudje glasove, ali da ne dozvole i da neko uzme njihove“. Ugljanin je takodje ocenio da u nedelju ne sme biti borbe medju Bošnjacima, „niti pobednika niti poraženih“.

„Najveći poraz po nas bi bio kada bi bilo pobednika i poraženih. Mi ne želimo da pobedjujemo Bošnjake, pridružite nam se svi da zajedno pobedimo bedu, nerazvijenost i da ostvarimo svoja prava“, kazao je Ugljanin. Izbori za nacionalne savete manjina u Srbiji zakazani su za 4. novembar, a Bošnjaci će birati izmedju četiri liste – „Samoopredjeljenje“, „Matica bošnjačka“, „Vakat je“ i „Stari dedo“

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here