Home Vesti Ugljanin na protestu u Novom Pazaru

Ugljanin na protestu u Novom Pazaru

128
0
nov-srbijaizbori
Foto: Thinkstock

U Novom Pazaru je prvi put održan protest „1 od 5 miliona“, na kojima je bio i lider Bošnjackog nacionalnog veća i SDA Sulejman Ugljanin.


U Novom Pazaru je prvi put održan protest „1 od 5 miliona“, na kojima je bio i lider Bošnjackog nacionalnog veća i SDA Sulejman Ugljanin.
U koloni „1 od 5 miliona“ bio je i istaknut transparent „Autonomija Sandžaka“, javlja Tanjug.

Ranije danas Ugljanin je u Novom Pazaru razgovarao sa „delegacijom iz Prištine“, kako je saopštio, i rekao da je Bošnjacima potrebno da jačaju prijateljske veze sa njima bliskim narodima, „kao što su Albanci i Kosovari“.

Svi manjinski narodi imaju svoju maticnu državu, osim Bošnjaka koji većinom žive u Sandžaku. Upravo iz tog razloga je nama potrebno da jacamo prijateljske veze sa nama bliskim narodima kao što su Albanci i Kosovari, kako bi rešili pitanje statusa Sandžaka i statusa Bošnjaka na ovim prostorima“, rekao je Ugljanin, navodi se na sajtu BNV.

Prištinsku delegaciju činili su Redžep Hoti, koordinator za sport i kulturu, Emilija Redžepi bošnjacka narodna poslanica u Prištini, kao i Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac.

Hoti je tom prilikom rekao da je prioritet rešavanje statusa Sandžaka, bez kojeg, kako kaže, nema prosperiteta na zapadnom Balkanu.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here