Home Izbori Stiglo 60 prigovora na izbore u Beloj Palanci

Stiglo 60 prigovora na izbore u Beloj Palanci

206
0
Izbori 2016 - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Rezultati lokalnih izbora u Beloj Palanci još nisu saopšteni jer su posle zatvaranja biračkih mesta, u roku od 24 časa Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) opozicione stranke podnele više od 60 prigovora.

Rezultati lokalnih izbora u Beloj Palanci još nisu saopšteni jer su posle zatvaranja biračkih mesta, u roku od 24 časa Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) opozicione stranke podnele više od 60 prigovora.

Prigovori opozicije odnose se na neregularnost izbora i traži se njihovo ponavljanje. Primedbe se odnose na javno glasanje, nedostatak zapisnika na pojedinim biračkim mestima, navodnu kupovinu glasova.

Iz vladajuće Socijaldemokratske stranke (SDS), koja je prema nezvaničnim podacima osvojila najveći broj – 14 od 29 mandata, kažu da je to politička farsa onih koji su izbore izgubili.

Predsednik Opštinskog odbora SDS-a i aktuelni predsednik opštine Goran Miljković rekao je da je SDS ubedljivo pobedila na lokalnim izborima u ovoj opštini i da ima podršku 43 odsto birača, odnosno 14 od 29 mandata.

„Mi smo dobili puno poverenje građana jer smo u protekle četiri godine radili kako treba. Što se tiče prigovora to je jedna politička farsa, jer većinu članova OIK-a imaju opozicione stranke koje su izgubile izbore“, rekao je Miljković.

Dodao je da je usvojeno desetak prigovora, dodajući da je „ovo je pokušaj da se ponište izbori“.

Predsednik OIK-a u Beloj Palanci, Zoran Đurić, rekao je da su više od 60 prigovora podnele Socijalistička partija Srbije (SPS), Srpska napredna stranka (SNS), koalicija Pokret socijalista – Socijaldemokratska partija i Grupa građana.

Predsednik Opštinskog odbora SNS-a u ovoj opštini Aleksandar Simić kaže da su prigovore podnele sve stranke osim SDS-a i Jedinstvene Srbije i da očekuju da se izbori ponove na svim biračkim mestima.

„Na mnogim biračkim mestima bilo je javno glasanje ispred kontrolora SDS-a. Radnici pojedinih javnih preduzeća bili su prisiljeni da javno glasaju za njih. To treba proveriti. Postoje osnovane sumnje da su se delile i novčane nadoknade“, rekao je Simić.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here