Home Vesti „Srbija samo geografski pripada Evropi“

„Srbija samo geografski pripada Evropi“

182
0
Zoran Živković - Srbija izbori 2016
Foto: b92.net / Tanjug

Srbija trenutno samo geografski pripada Evropi, a da građani, iako vlada vodi proevropsku politiku, žive sve gore, kaže predsednik Nove stranke Zoran Živković.

„Sve vlade od 2000. godine bile su iskreno proevropske, ali u poslednjih nekoliko godina toje postalo licemerno. Evropa je postala prazna priča, u Srbiji je puno problema, a standard građana u svim aspektima je sve gori“, rekao je Živković na tribini pod nazivom Nova mobilizacija.

Govoreći o Novom Pazaru i Sandžaku, on je rekao da je Srbija zemlja u tranziciji, a da je i taj kraj Srbije deo te tranzicije.

„Puno je problema u ovom kraju, puno nerešenih stvari, ali ti problemi nisu nacionalne ili verske prirode, već ekonomske. To je ono što nas, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost, stavlja u isti front i zbog čega moramo da se mobilišemo i učinimo nešto kako bismo rešili probleme“, izjavio je Živković.

Tribini je prisustvovao i lider Novog pokreta i bivši predsednik Sandžačke demokratske partije Rešad Hodžić, a na pitanje Sto plus radija da li će Nova stranka tražiti partnere i među bošnjačkim partijama, Živković je rekao da je prerano o tome govoriti.

„Teško da nam partner može biti stranka ministra Rasima Ljajića, jer nemamo baš pozitivno mišljenje o ovoj vlasti, čiji je ona deo. Kada je reč o drugima, moramo videti šta oni misle u ovom trenutku. Da li misle da Sandžak treba da bude nezavisan ili je možda važnije da mladi dobiju posao“, odgovorio je Živković.

On je najavio da će Nova stranka u Novom Pazaru uskoro formirati gradski odbor, a da će njegovi članovi, u skladu sa ideologijom partije, odlučiti koga će izabrati za partnera na lokalnom nivou.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here