Home Lokalni izbori SPS izgubio vlast u Gornjem Milanovcu posle 12 godina

SPS izgubio vlast u Gornjem Milanovcu posle 12 godina

453
0
Gornji Milanovac - Srbija izbori
Foto: N1

Srpska napredna stranka osvojila je 24 odbornička mesta u Skupštini opštine Gornji Milanovac, a Socijalistička partija Srbije 21, od ukupno 49. Po dva mandata imaju manjinske stranke, Zeleni Srbije i Stranka Rusa Srbije.

Na konstitutivnoj sednici za predsednika Skupštine opštine na konstitutivnoj sednici izabran je Aleksandar Jevtović iz SNS, a za predsednik opštine njegov stranački kolega Dejan Kovačević.

Odbornici SPS-a i Stranke Rusa Srbije napustili su sednicu, dok su naprednjacima kvorum dala dva odbornika manjinske Zelene stranke.

Na konstitutivnoj sednici izabrani su i zamenik predsednika Skupštine opštine Boško Milovanović iz Nove Srbije, dok će sekretar Skupštine opštine Gornji Milanovac biti Tijana Radovanović iz SNS. Izabrani su i članovi Opštnskog veća.

SPS je od danas u opoziciji u Gornjem Milanovcu, posle 12 godina neprekidne vlasti u gradu pod Rudnikom.

Predsednik Opštinskog odbora SPS-a Jovica Carević rekao je da je SPS pre zakazivanja sednice imao dogovor sa strankom Zelenih i Strankom Rusa Srbije da zajedno formiraju gradsku vlast, ali da se stranka Zelenih u poslednjem trenutku predomislila i dala podršku SNS zbog čega SPS ide u opoziciju.

Nekoliko dana pre održavanja sednice i SPS i SNS u Gornjem Milanovcu tvrdili su da imaju većinu za formiranje nove vlasti.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here