Autor: SrbijaIzbori, 13 Feb 2018
Sporazum o saradnji SNS i udruženja osoba sa invaliditetom

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović potpisao je sporazum o saradnji sa predstavnicima sedam udruženja osoba sa invaliditetom Beograda.
"Mi nastavljamo saradnju i nadam se da ćemo u saradnji postaviti realne osnove za uklanjanje barijera u društvu", rekao je Stefanović.

On je rekao da je bitka za bolji položaj osoba sa invaliditetom "bitka u koju su uključeni svi" i da misli da ima još prostora za poboljšanje njihovog položaja.

Stefanović je rekao da je kroz konkurse Grada Beograda 38 udruženja podržano sa 56 miliona dinara, da je posle obuke u Centru za socijalno preduzetništvo zaposlilo 40 osoba sa invaliditetom, a da je 2016. godine u Beogradu uvedena usluga personalnog asistenta, koju sada koriste 53 osobe i dodao da to nije dovoljno i da je potrebno "ojačati" tu uslugu.

Koordinator udruženja osoba sa invaliditetom Beograda Dušan Trojanović rekao je da potpisivanje Protokola znači "posvećenost SNS rešavanju problema osoba sa invaliditetom", kojih u Beogradu ima više od 25.000.

On je rekao da je SNS u gradskom parlamentu najodgovornija za socijalnu politiku i ocenio da dobro radi taj posao i dodao da je gradonačelnik Siniša Mali "otvorio vrata" za saradnju sa udruženjima.

Trojanović je dodao da je Sekretarijat za socijalnu zaštitu grada Beograda napravio zaokret prema udruženjima i uveo sistem finansiranja programa za celu godinu, kao i da se taj iznos iz godine u godinu povećava, da je napravljeno više od 300 rampi i zaposleno oko 50 osoba sa invaliditetom.

On je poželeo uspeh SNS na gradskim izborima.

Preuzeto sa: http://rs.n1info.com

Kategorije: