Home Izbori SNS nas je pitao, pa da odgovorimo

SNS nas je pitao, pa da odgovorimo

331
0
Ustav Republike Srbije - Srbija izbori
Foto: Dosta je bilo

Potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov je u pisanoj izjavi dostavljenoj juče medijima pozvao “predsednika DJB Sašu Radulovića da objasni građanima koji je tačno član Ustava Srbije prekršio predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić”. Juče je Saša Radulović na sednici Odbora za finansije ponovio da predsednik Srbije i SNS-a, baš kao i Boris Tadić, krši Ustav i ponovo ga pozvao da sledi primer Tomislava Nikolića i podnese ostavku na mesto predsednika SNS-a.

Zahvaljujemo se SNS-u na njihovom pitanju i sa zadovoljstvom im dajemo ovaj odgovor, mada su ga već mogli pročitati u svakom od naših dosadašnjih saopštenja na ovu temu.

Predsednik Srbije i SNS-a krši članove 6, 111. i 115. Ustava Republike Srbije. Funkcija, posao i privatni interes Aleksandra Vučića kao predsednika SNS-a je u sukobu interesa sa javnom funkcijom predsednika Republike Srbije. Kao predsednik SNS-a, on ne može ni da ispunjava svoju obavezu iz člana 111. Ustava, izražava državno jedinstvo Republike Srbije i bude predsednik svih građana.

Očigledno, Dosta je bilo je svojim zahtevom da predsednik Srbije podnese ostavku na mesto predsednika svoje stranke pogodio pravo u metu. U svom uobičajenom maniru, potpredsednik SNS-a napisao je pismo puno uvreda i laži, ali je samim njegovim pisanjem potvrdio da čak i vladajuća stranka zna da svojim postupcima njihov predsednik krši Ustav Republike Srbije i da to građani vide. Na uvrede se nećemo obazirati jer to nije naš nivo. Prilažemo ih uz ovo saopštenje kako bi građani mogli da ga pročitaju.

Kao državotvorna stranka koja svoju politiku bazira na poštovanju Ustava, zakona, podele vlasti i vladavine prava, Dosta je bilo neće odustati od svog zahteva. Zahtevamo da predsednik Republike odmah podnese ostavku na mesto predsednika SNS-a.

Tekst preuzet sa www.dostajebilo.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here