Ilustracija izbori - Srbija izbori

Beograd -- Odluka SNS da ne budu vanrednih parlamentranih izbora uz beogradske je samo još jedna u nizu koja može biti promenjena preko noći, kažu iz SDS.‚

Portparol Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov ocenio je da gradjani ne mogu biti sigurni da "peti put u poslednjih pet godina" nećemo imati i parlamentarne izbore.

Kako kaže, lider naprednjaka Aleksandar Vučić će o tome odlučiti "zavisno od opasnosti da izgubi Beograd iz sistema svoje finansijske vlasti i interesne zone svojih partijskih tajkuna".

Samofalov je kazao da su "obmane i atmosfera vanrednog stanja ključne poluge Vučićevog režima, baš kao i svake autoritarne vlasti koja svoj uticaj bazira na konstantnom pritisku, sili i laži, a ne na sposobnostima i znanju".

Kako je dodao, odluka GO SNS da ne bude vanrednih parlamentarnih izbora je samo jedna u nizu koja može biti promenjena preko noći u suprotnom, kao što su i "naprednjaci kroz politički život menjali i stratešku orijentaciju za 180 stepeni.

GO SNS prihvatio je predlog lidera Aleksandra Vučića i odlučio da na proleće iduće godine ne bude vanrednih parlamentarnih izbora zajedno sa redovnim beogradskim izborima.

Preuzeto sa: www.b92.net

Kategorije: