Home Lokalni izbori Rezultati lokalnih izbora na severu Banata

Rezultati lokalnih izbora na severu Banata

267
0
otvaranje glasaccke kutije 1
Foto: Darko Ćirkov

KIKINDA – U opštinama na severu Banata, najveći broj mandata pripao je koaliciji oko SNS-a i Savezu vojvođanskih Mađara

Novi Kneževac – Najveći broj mandata u novokneževačkom lokalnom parlamentu osvojila je lista kandidata SNS. Prema informacijama iz OIK u Novom Kneževcu, od 31 odborničkog mesta naprednjacima je pripalo 15, potom sledi SVM sa 7, DS sa pet odbornika, SPS i LSV sa po dva odbornička mandata. Na lokalnim izborima na teritoriji opštine Novi Kneževac izlaznost na birališta bila je 63,93 procenta.

Senta – Od šest lista stranaka i koalicija koje su učestvovale na lokalnim izborima u opštini Senta, najveći broj odborničkih mesta, tečnije 11 mandata osvojio je SVM. Senćanski lokalni parlament broj 29 odborničkih mesta, a uz SVM po pet mandata osvojili su SNS, DS i Mađarski pokret – potvrđeno je u OIK u Senti. U budućem sazivu SO Senta, tri odbornika imaće i Građanski savez Mađara.

Čoka – Za 25 odborničkih mesta u lokalnom parlamentu opšptine Čoka, najuspešniji na lokalnim izborima bili su kandidati SNS i SVM. Na osnovu glasova građana čokanske opštine, naprednjaci su osvojili 11 mandata, dok će SVM ubuduće imati devet odbornika. U budućem sazivu Skupštini opštine Čoka tri odbornika imaće i DS, dok će dva odbornika biti iz redova LSV. Prema informacijama iz Opštin ske izborne komisije u Čoki, izlaznost na birališta te opštine bila je 57 procenata.

Kanjiža – Prema informacijama iz OIK u Kanjiži, Savez vojvođanskih Mađara je sa 12 mandata osvojio najveći broj odborničkih mesta u budućem sazivu lokalnog parlamenta. Prema glasovima građana opštine Kanjiža, šest odborničkih mandata pripalo je grupi građana „Ujedinjeni za Kanjižu“, dok su po pet mandata osvojili Mađarski pokret i SNS. Koalicija „Vojvođanska tolerancija“ imaće jednog odbornika u SO Kanjiža. Na birališta na teritoriji opštine Kanjiža izašlo je 46,78 odsto građana od ukupnog broja upisanih u birački spisak.

Izvor: RTV

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here