Home Lokalni izbori Regionalna hronika, 1. maj

Regionalna hronika, 1. maj

218
0
srbijaizbori.com

SRS u Zrenjaninu predstavila deo predizbornog programa, članovi OO Pokreta socijalista – Aleksandar Vulin u Kikindi sa građanima i simpatizerima na prvomajskom uranku na Starom jezeru. U Prokuplju kandidati za odbornike Pokreta socijalista i Pokreta za jug Srbije predstavili programe svojih stranaka.

RTS

SRS u Zrenjaninu predstavila deo predizbornog programa, članovi OO Pokreta socijalista – Aleksandar Vulin u Kikindi sa građanima i simpatizerima na prvomajskom uranku na Starom jezeru. U Prokuplju kandidati za odbornike Pokreta socijalista i Pokreta za jug Srbije predstavili programe svojih stranaka.

U poslednjih desetak godina Srpska radikalna stranka je i najveća opoziciona stranka u lokalnom parlamentu u Zrenjaninu. Deo svog predizbornog programa i novih ambicija predstavila je ispred zrenjaninske Gradske kuće.

Srpska radikalna stranka u Zrenjaninu

Predsednik Gradskog odbora SRS-a i prvi na listi za lokalne izbore Saša Santovac kaže da je njihov cilj da na narednim izborima potvrde poslednje rezultate i da u lokalnom parlamentu imaju 22 odbornika kao što je to bilo na predhodnim izborima.

Zrenjaninski radikali i ovom prilikom posebno su kritikovali rad lokalne vlasti od pre četiri godine na čijem je čelu bio Goran Knežević.

Kikinda: Pokret Socijalista – vratiti dostojanstvo radniku

Sa mitinga na Gradskom trgu u Kikindi članovi Pokreta Socijalista-Aleksandar Vulin poručili su da će kao borbena levica vratiti dostojanstvo radniku.

Savo Orelj, kandidat za odbornika istakao je da će ova stranka biti glas svih onih koji su žrtve loše privatizacije ili su na bilo koji način povređeni.

Pošto je 1. maj praznik stranke, članovi Opštinskog odbora Pokreta socijalista – Aleksandar Vulin su sa građanima i simpatizerima upriličili Prvomajski uranak na Starom jezeru.

DSS- saglasnošću do boljeg života građana

Na konferenciji za medije Opštinskog odbora DSS u Kikindi istaknuto da je ovom gradu neophodan dogovor kako bi se postigao privredni razvoj grada.

Milenko Jovanov, kandidat za pokrajinskog poslanika, poručuje da samo sporazumom između političkih i društvenih činilaca i naroda, kako i u kom pravcu treba ići, može se, kaže, zaustaviti dosadašnje pravilo da posle svake smene vlasti sve kreće ispočetka, zanemarujući ono što je prethodno započeto.

U Demokratskoj stranci Srbije ocenjuju da samo saglasnošću oko najvažnijih pitanja može započeti jedno novo, kako kažu, bolje doba za Kikindu i njene meštane.

Prokuplje: Pokret za jug Srbije daje šansu mladima

Mladi Pokreta za jug – Nova Srbija u Prokuplju ne pristaju, kako su rekli, da njihov život bude uzaludno gubljenje vremena u kafićima, i da će se zalagati za veća prava i bolji život mladih u malim sredinama.

Pokret za jug Srbije, Prokuplje

„Za razliku od drugih stranaka, našim omladincima je data mogućnost da odlučuju“, rekao je Branko Denić iz Pokreta za jug Srbije, „ne samo da lepe plakate i da ih cepaju nego da se aktivno uključe u sve izbrne procese.“

Na listi za odbornike Pokreta za jug – Nova Srbija u SO Prokuplje nalaze se i oni koji će prvi put glasati.

Pokret socijalista obećava Prokupčanima izvesniju budućnost

Pokret socijalista Prokuplja građanima obećava izvesniju budućnost i naglašava da je odbornička lista stranke garant poštenog rada, u interesu svih stanovnika opštine.

„Vlast najgorih i nestručnih konačno ukloniti i dovesti do promena u
opštini Prokuplje“, rekao je Ratko Zečević, nosilac liste Pokret socijalista Prokuplja i dodao da će borba protiv korupcije i kriminala i dalje visoko na listi prioriteta te stranke.

Na inicijativu te stranke je, kako su naveli, do sada sudski procesuirano nekoliko slučaja zloupotreba i kršenja zakona.

Šabac: URS proslavio Prvi maj na hipodromu

Članovi Ujedinjenih regiona Srbije proslavili su Praznik rada na Šabačkom hipodromu. Druženjem u prirodi, uz muziku i dobar roštilj, tvrde da su želeli da pokažu zajedništvo kao velika porodica.

Nemanja Pajić, prvi na listi URS u Šapcu kaže da ukoliko ne postoje ljudi koji će da sprovedu program, taj program ne znači mnogo.

Šapčanima su poručili da izađu na izbore i zaokruže listu Ujedinjenih regiona pod brojem tri.

Valjevo: DS – akcija za sigurnu kuću

Kandidatkinje Demokratke stranke za odbornike u gradskoj skupštini prikupljale su novac za opremanje prve sigurne u kuće u Valjevu. Svako ko je prilogom podržao njihovu akciju dobio je kolač ili cvet.

Zorka Jeremić, kandidatkinja za odbornika u skupštini Grada Valjeva kaže da njihova akcija ima za cilj da ženama-žrtvama porodičnog nasilja obezbedi siguran smeštaj i da im pokaže da nisu same i da ima neko ko želi da im pomogne.

Prva sigurna kuća u Valjevu, najavile su kandidatkinje Demokratske stranke, biće opremeljena tokom maja.

Komunistička partija za oduzimanje nepravedno stečene imovine

Komunistička partija – Josip Broz predstavila je kandidate za odbornike u skupštini Valjeva: Tanju Simić, Sašu Milenkovića i Velibora Đorđevića. Oni su govorili o programu, kako su istakli, prave crvene partije.

Velibor Đorđević, kandidat Komunističke partije – Josip Broz za odbornika u skupštini Grada Valjeva kaže da se oni zalažu za oduzimanje nepravedno stečene imovine, jer, kako kaže, ne treba imati milosti pred tajkunima.

Komunistička partija – Josip Broz na lokalnim izborima u Valjevu nastupa samostalno.

Kragujevac: SRS za ravnomeran razvoj grada

Kandidat Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Kragujevca, Nataša Jovanović, obišla je prigradske mesne zajednice Ilićevo, Maršić i Korman.

Iako nadomak grada, njihovi meštani kažu, da zbog nebrige aktuelne vlasti, žive bez uređene kanalizacije i vodovodne mreže, a i mnoge ulice, kažu nisu asfaltirane.

Jovanovićeva kaže da je prioritet radikala ravnomeran razvoj grada, podjednaka i uređena infrastruktura i veća briga o građanima koji su u stanju socijalne potrebe, jer su, kako ističe, proteklih godina bili žrtve pljačkaških privatizacija i ostali bez posla.

Radikali najavljuju i veća ulaganja u socijalnu zaštitu i obećavaju ravnomeran razvoj svih delova grada.

Niš: Reformistička stranka za politiku u interesu građana

Obraćajući se građanima Niša ispred novoizgrađenog dela Medicinskog fakulteta kandidat Reformističke stranke za gradonačelnika Milan Višnjić obećao je da će formirati tim kvalitetnih mladih ljudi.

Višnjić rekao je da će sa svojim timom srediti i urediti grad Niš kao što je to uradio sa Medicinskim fakultetom, zaustaviti krađu i korupciju i voditi dobru socijalnu politiku u interesu svih građana.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here