Home Lokalni izbori „Raspisati vanredne lokalne izbore, vlast je nesposobna“

„Raspisati vanredne lokalne izbore, vlast je nesposobna“

253
0
Novi Sad - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug,arhiva

DS u Nišu zatražila je raspisivanje vanrednih lokalnih izbora uz obrazloženje da su gradske vlasti predvođene SNS nesposobne.

Predsednik Gradskog odbora DS Miodrag Stanković je rekao da ta stranka traži raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Nišu „kako bi nesposobna vlast bila smenjena i kako bi konačno grad Niš mogao da počne da funkcioniše“.

„Posle skoro šest godina vlasti u Nišu, (SNS) i dalje ne ume da vodi grad, njeni članovi i dalje se svađaju oko rukovodećih funkcija jer smatraju da je to politički plen, a pritom zaboravljaju na građane“, izjavio je on na konferenciji za novinare.

Stanković je rekao da je mandat većini direktora javnih preduzeća u Nišu istekao 2. oktobra, ali da novi još nisu izabrani jer je, kako je naveo, u SNS-u u toku velika unutarstranačka borba za preuzimanje javnih preduzeća.

Prema njegovim rečima, u Nišu je u toku velika borba između Gradskog veća i Skupštine grada Niša, koja je izabrala članove Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora.

„Umesto da Komisiju za izbor 10 direktora javnih preduzeća fomira od stručnih ljudi, kao što smo mi iz DS-a predlagali, vlast je formirala stranačku komisiju preko koje je želela da utiče na izbor svojih partijskih drugova“, rekao je Stanković.

On je kazao da se ekonomske prilike u Nišu ne poboljšavaju i da iz grada odlazi sve više ljudi, a da je sve manje zaposlenih.

Prema Stankovićevim rečima, prihod od poreza na zarade u Nišu u 2016. je za 419 miliona dinara manji nego u 2012. godini.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here