Lider pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović ocenio je danas da je konferencija za novinare predsednika Srbije Aleksandra Vučića pokazala da Evropska unija, a Nemačka pre svega, stavlja Srbiju pred ulitimatum da prizna Kosovo.
Radulović je, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, rekao da je Vučić praktično potvrdio da je tačna informacija o papiru koji će danas biti ponuđan u Briselu i da je zato tamo poslao direktora Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića da zastupa zemlju.

Imamo tehničku Skupštinu i Vladu, i u situaciji kad nijedan državni organ ne može da donosi odluku, imamo Đurića koji pregovara u ime Srbije. A nema ni dana radnog staža, osim partijskog, istakao je on.

Radulović je zapitao i koju poruku je Vučić je slanjem Đurića hteo da pošalje, jer je i to nejasno – da li građanima da ih zastupa osoba poput Đurića, ili Briselu – da tamo šalje nekog ko nema nikakvu političku i drugu težinu, i time ulazi u sukob sa EU.

Komentarišući spisak nevladinih organizacija čiju proveru poslovanja traži Uprava za sprečavanje pranja novca, Radulović je konstatovao da je zajedničko većini njih da ih finansiraju EU, Soroš i Evropska narodna partija, a da je manjina tu kako bi se „prikrila prava namera“.

Gotovo sve te nevladine organizacije na spisku finansira Nemačka, da bi radile na održavanju kolonijalnog statusa Srbije, naglasio je on.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs/

Kategorije: