Home Kragujevac Prepucavanje Parking servisa i DS-a

Prepucavanje Parking servisa i DS-a

241
0
srbijaizbori.com,Šumadijapress
Dušan Obradović (Foto: Šumadijapress)

Verbalni spor JKP „Parking servisa“ i Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu mogao bi da preraste i u sudski, ukoliko se obistine najave da će „Parking servis“ po svoja prava otići pred sud.

Izvor: ŠumdijaPress

Dušan Obradović (Foto: Šumadijapress)

Verbalni spor JKP „Parking servisa“ i Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu mogao bi da preraste i u sudski, ukoliko se obistine najave da će „Parking servis“ po svoja prava otići pred sud.
Naime, na nedavno održanoj tribini, predsednik Gradskog odbora DS-a, Dušan Obradović, izajavio je da „Parking servis“, iako ima monopol u gradu, posluje s velikim dugovima i problemima.
– Pogrešnom politikom rukovođenja ovo preduzeće došlo je u situaciju da zaposleni imaju problema sa ličnim dohocima, kao i sa plaćanjem zdravstvenog osiguranja. Jedna takva firma, koja po svakoj logici ne sme da pravi gubitke je uspela da ih napravi i mi želimo to da ispravimo – rekao je Obradović na tribini pod nazivom „Organizacija parkiranja u centralnoj zoni Kragujevca“, koja je održana 20. aprila u sali Šumadijskog upravnog okruga.
Sa druge strane, nadležni iz „Parking servisa“ za ove tvrdnje kažu da su neistinite i proizvoljne, te najavljuju da će da potraže zaštitu na sudu.
– Komentar da postoje dugovanja u pogledu isplata zarada je neistinit, s obzirom da je radnicima JKP“Parking servisa“ isplaćena akontacija za mart, sa pripadajućim porezima i doprinosima, o čemu postoje adekvatni dokazi podneti nadležnim državnim organima – tvrdi direktor ovog preduzeća, Nenad Vasiljević.
Prema njegovim rečima, nema govora ni o monopolu, koji pominju u DS-u, pošto se naplata parkiranja obavlja samo u užem gradskom jezgru.
– Neverovatna je tvrdnja da je JKP „Parking servis“ monopolist na toliko parking mesta u Gradu, jer je zonom naplate parkiranja obuhvaćeno samo uže gradsko jezgro. S obzirom na takvu tvrdnju postavljamo pitanje: kako se ogleda monopolističko ponašanje u drugim gradovima u Srbiji, gde je na vlasti pomenuta grupacija i gde takođe postoji organizovana naplata parkiranja? – kaže Vasiljević i dodaje da će – zbog svih neistina kojima Demokratska stranka samo zbunjuje javnost, biti prinuđeni da zatraže i adekvatnu sudsku zaštitu.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here