Home Izbori „Politika“: Izbori najverovatnije 24. aprila

„Politika“: Izbori najverovatnije 24. aprila

235
0
Izbori 2016 - Srbija izbori
Foto: B92/ Thinkstock

Beograd — Izbori na svim nivoima najverovatnije će biti održani 24. aprila, piše „Politika“ pozivajući se na izjavu potpredsednika SNS koji je želeo da ostane anoniman.

Beograd — Izbori na svim nivoima najverovatnije će biti održani 24. aprila, piše „Politika“ pozivajući se na izjavu potpredsednika SNS koji je želeo da ostane anoniman.

Jedan od potpredsednika vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) mogućnost održavanja lokalnih, pokrajinskih i vanrednih parlamentarnih izbora 24. aprila obrazložio je proceduralnim razlozima.

„To je nedelju dana pre 1. maja i hrišćanskog praznika Uskrsa koji će biti istog dana i besmisleno je da tada budu izbori. Izbori na lokalnom nivou moraju da se održe najkasnije do 6. maja, kada su pre četiri godine bili održani lokalni izbori, tako da je 24. april logičan datum novih izbora“, rekao je funkcioner naprednjaka, koji je zahtevao anonimnost.

Na pitanje na koji način će biti raspisani izbori on je rekao da očekuje da u narednih dva, tri dana premijer Aleksandar Vučić uputiti zajedničko saopštenje Vlade Srbije za raspuštanje Skupštine i raspisivanje izbora.

„To obrazloženje biće upućeno predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću, koji će dati konačnu reč o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora“, naveo je potpredsednik SNS i član Vlade.

On je rekao da očekuje da se, pre nego što premijer Vučić pošalje obrazloženje, aktuelna vlada sastane još jednom.

Potpredsednici Srpske napredne stranke su Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Goran Knežević, Igor Mirović, Bratislav Gašić i Nikola Selaković.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here