Home Lokalni izbori Pobeda naprednjaka u Kikindi

Pobeda naprednjaka u Kikindi

254
0
otvaranje glasaccke kutije 1-1
Foto: Darko Ćirkov

KIKINDA – Prema informacijama iz kikindske Gradske izborne komisije , Srpska napredna stranka dobila je ubedljivu većinu glasova gradjana Kikinde na vanrednim parlamentarnim i redovnim pokrajinskim i lokalnim izborima. Izlaznost na biralištima na teritoriji grada Kikinde bila je 60,50 procenata.

Prema preliminarnim rezultatima sa svih biračkih mesta, od 39 odbornika gradskog parlamenta ubedljivu većinu imaće lista naprednjaka Aleksandar Vučić – Srbija pobedjuje koja je dobila 49,58 procenata glasova. Potom sled SPS sa 8,39 odsto glasova, LSV sa 7,50 i koalicija Odbranimo Kikindu – DS, SDS, LDP i VP sa 7,42 odsto glasova.

Slični su rezultati glasanja i za pokrajinski parlament. Naime, Kikinđani su sa 51,90 posto glasova najveće poverenje ukazali listi SNS, sledi SPS sa osvojenih 8,31 odsto glasova, LSV sa 7,53 i SRS sa 5,49 odsto glasova birača u Kikindi.

Sa osvojenih 53,57 odsto glasova, naprednjaci su u Kikindi ostvarili još ubedljiviju pobedu u trci za mesta u republičkom parlamentu. Prema preliminarnim rezultatima glasanja, kako je saopštila kikindska GIK, poverenje Kikindjana za poslanička mesta u republičkoj Skupštini dobila je lista SPS sa osvojenih 8,51 odsto glasova, Savez za bolju Srbiju – LDP, LSV, SDS 7,34 procenta, SRS dr Vojislav Šešelj – 6,85 odsto, pokret Doista je bilo – 5,42 procenta osvojenih glasova birača ui Kikindi.

Izvor: RTV

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here