Home Jagodina Palma: Koalicija JS-PUPS-SPS zajedno na izbore

Palma: Koalicija JS-PUPS-SPS zajedno na izbore

215
0

Na predstojeće izbore Jedinstvena Srbija će izaći u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Partijom ujedinjenih penzionera, a nosilac liste biće Ivica Dačić, rekao je predsednik JS Dragan Marković Palma na sednici Glavnog odbora u Jagodini

Na predstojeće izbore Jedinstvena Srbija će izaći u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Partijom ujedinjenih penzionera, a nosilac liste biće Ivica Dačić, rekao je predsednik JS Dragan Marković Palma na sednici Glavnog odbora u Jagodini.
Dragan Marković Palma

Marković je dodao da je to dogovoreno i da će ta koalicija nastupiti i na lokalnim, pokrajinskim i parlamentarnim izborima. On je rekao da će se na predstojećim izborima kandidovati za republičkog poslanika i gradonačelnika Jagodine.

Jedinstvena Srbija traži da izbori budu raspisani i na Kosovu i Metohiji, jer je po ustavu Kosovo sastavni deo Srbije.

„Ukoliko budu raspisani predsednički izbori sa koalicionim partnerima smo dogovorili da kandidat za predsednika Srbije bude Ivica Dačić. Ova koalicija je pobednička jer kada su bili raspisani vanredni lokalni izbori u više gradova i opština dobijali smo duplo više glasova nego na redovnim izborima 2008. godine što znači da su
građani Srbije dobro procenjiovali ono što mi radimo“, rekao je Marković.

Marković je podsetio da je JS 2008. godine sa koalicionim partnerima napravila proevrospku vladu.

„Ankete govore da će naša koalicija dobiti 15 odsto glasova i to bez kampanje. U tim anketama, koje nismo mi naručili, najbolje ocenjeni ministar u Vladi Srbije je Ivica Dačić, a nikada resor policije nije imao takvu popularnost kao sada. Ja kao gradonačelnik Jagodine sam u tim anketama ocenjen kao najbolji gradonačelnik u Srbiji sa 29 odsto“, kazao je predsednik JS.

Marković je naglasio da bez JS i bez ove koalicije ne može da se napravi nova vlada.

„Mi se nismo nikome obećali, a buduću vladu napravićemo sa onim partijama koje budu prihvatile političke ciljeve ove koalicije. U ovom trenutku ja ne znam sa kojom ćemo partijom posle izbora da napravimo koaliciju i o tome će odlučiti građani Srbije“, kazao je Marković.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here