Home Izbori Opozicija predala zahteve RIK-u

Opozicija predala zahteve RIK-u

119
0
RIK - Srbija izbori
Foto: RTV

BEOGRAD – Zahteve su potpisale sve četiri opozicione liste: DS, DJB, SDS-LDP i DVERI-DSS.

Predaji i konferenciji za novinare prisustvovali su predsednici: DS-a Bojan Pajtić, DSS-a Sanda Rašković Ivić, Dosta je bilo Saša Radulović i DVERI Boško Obradović.

Lideri SDS-a i LDP-a nisu bili u mogućnosti da prisustvuju, ali su predstavnici ove sve stranke potpisali zahteve:

1. Zahtev za ostvarivanje prava na elektronski uvid birača u Izvod iz biračkog spiska nakon održanih izbora,

2. Zahtev za dostavljanje podataka

Lideri opozicije su istakli da bez obzira što je u toku izborna ćutnja, ove radnje se odnose na opštu regularnost izbornog procesa i ne ometaju regularno sprovođenje izbora na 15 biračkih mesta koji se ponavljaju 4.maja.

Režim Aleksandra Vučića je taj koji krši izbornu ćutnju i dezinformišu građane time što na naslovnoj strani režimskog „Informera“ iznose laži i neistine o liderima opozicije, a ministar Vulin obilazi dom za nezbrinutu decu.

Zahtevi opozicije predstavljaju platformu i početak borbe za izmenu izbornog zakonodavstva za koje će se zalagati sve četiri stranke u narednom sazivu Skupštine, kako se izborne krađe i neregularnosti kao što su bile na ovim i ranijim izborima više nikad ne bi ponovile.

Lideri opozicije zahvalili su se SNS-u što su objavili podatke o glasanju o fantomskog glasača iz Vitine, bez obzira da li ima 44 ili 144 godine, jer nije upisan u birački spisak, pa samim tim nije mogao ni da glasa, a javno je izjavio da je glasao za SNS.

Izvor: RTV

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here