Home Saopštenja „Opozicija da napusti institucije sistema“

„Opozicija da napusti institucije sistema“

287
0
narodna stranka-srbijaizbori

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da je suština protesta širom Srbije borba za smenjivost vlasti.


Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da je suština protesta širom Srbije borba za smenjivost vlasti.
On je precizirao da je to borba za fer i poštene izborne uslove pod kojima bi bili raspisani vanredni izbori na svim nivoima.

„Sistem je vremenom postao toliko korumpiran i izopačen da garantuje samo održavanje postojećeg stanja, a onemogućava bilo kakvu pozitivnu promenu“, rekao je Jovanović zrenjaninskoj televiziji KTV, a prenosi pres služba Narodne stranke.

„Zato se za promene ne možemo izboriti unutar sistema, nego samo van njega. Zbog toga bi svi poslanici i odbornici prave opozicije trebalo da napuste institucije sistema i da se solidarišu sa narodom na ulici, kao što smo mi uradili u Skupštini Beograda“, naveo je Jovanović, koji je i zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u beogradskom parlamentu.

Jovanović je rekao da „ne može da razume ljude koji podržavaju ovakav režim u Srbiji“, u kojem ministri ne mogu da dokažu poreklo novca, imaju više desetina bankovnih računa u inostranstvu ili su učestvovali u pljačkaškim privatizacijama.

„Takvi ministri, ali i poslanici koji ih podržavaju, simbol su svega lošeg u Srbiji“, rekao je Jovanović, navedeno je u saopštenju.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here