Beograd -- Od aktuelnih ministara iz redova naprednjaka, u budućoj vladi, ukoliko je bude činila SNS, ostaće najverovatnije samo jedan, pišu "Večernje novosti".
To je, kako navodi list u izdanju od utorka, samo jedan deo velikih kadrovskih rezova koji se spremaju u redovima naprednjaka, a koje je i njihov lider i predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio u nedelju na sednici Glavnog odbora.

On je otvoreno stranačkim saborcima rekao da želi da ukaže šansu mlađim kadrovima.
Kadrovi SNS trenutno u Vladi drže 12 resora.

"Novosti" navode da, kako sada stvari stoje, neće biti "pošteđeni" ni koalicioni partneri. Po nekim informacijama, kvote za partnere na izbornoj listi sada bi mogle da budu srezana i za 30 odsto.

Prema informacijama lista, drastično će biti promenjen i sastav samog vrha SNS, a Vučić je odlučio da pruži šansu mladima, ne samo u stranačkim strukturama, nego i u vlasti.

Pozivajući se na neimenovane izvore, "Novosti" navode da se Vučić tokom letnjih meseci bavio strankom više nego obično, da je dobro upoznat i sa slobim i sa jakim karikama u naprednjačkoj strukturi i da je rešen da opsežnom stranačkom reformom dodatno ojača i podmladi SNS na svim nivoima, kako bi što snažnija nastupila na predstojećim izborima.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Kategorije: