Home Izbori Nova lokalna TV za izbore?

Nova lokalna TV za izbore?

212
0
Vranje TV - Srbija izbori
Foto: Danas

Vranje – Na spratu iznad prostorija Gradskog odbora SNS u Vranju uveliko traju radovi na uređenju prostora redakcije i emisione tehnike za kablovsku televiziju koju imaju nameru da uoči početka izborne kampanje otvori ova politička stranka.

Ovu informaciju potvrdila je u izjavi lokalnim medijima i Mirjana Dodić, koja je na funkciji predsednice Saveta za informisanje u vranjskom odboru naprednjaka.

– Još uvek ne želim da iznosim detalje u javnost jer u toku je procedura prikupljanja potrebne dokumentacije za registraciju televizije, navela je Dodićeva. Više informacija o ovom nesvakidašnjem medijskom projektu koji se vezuje za jednu političku stranku pokušali smo da dobijemo od predsednika Gradskog odbora SNS i načelnika Pčinjskog okruga Slaviše Bulatovića, ali on nije odgovarao na naše pozive, dok nam je njegova sekretarica rekla da je „odsutan te da se javimo sutra“.

Niko u naprednoj stranci u Vranju nije bio dostupan da za naš list prokomentariše činjenicu ko stoji iz celog projekta kao finansijer, ali i kao budući vlasnik jer je jasno da partija ne može biti osnivač medija.

Zoran Veličković, bivši direktor regionalne RTV Vranje, nije iznenađen idejom SNS da napravi „partijsku televiziju“.

– Nadam se da će svojom profesionalnošću uspeti da naprave program suprotan onome što su kritikovali kao nedostatke u programu RTV Vranje. Verujem da će imati najprofesionalniju novinarsku ekipu i unapred se radujem da i mi koji smo u novinarstvu više od dvadeset godina sada nešto naučimo od ljudi koji će raditi u tom mediju. Ma ko da vodi tu televiziju želim mu puno uspeha, kaže Veličković za Danas.

Za Nikolu Lazića, urednika u nedeljniku „Vranjske“, namera SNS da otvori uoči izbora TV kanal samo je potvrda koliko je naprednjacima stalo da i na ovaj način „osvoje vlast na lokalu, jer je Vranje odavno poznato jako uporište SPS“.

– Očigledno ćemo imati dve partijske TV stanice. Jedna je RTV koja se javno odredila svojim programom ka vladajućoj koaliciji oko socijalista, dok će druga TV stanica biti propagator programa SNS. Tu se postavlja pitanje stvarnog novinarstva u predstojećoj kampanji, jer ćemo imati dva sasvim određena programa koja će navijati za „svoju stranu“ – navodi Lazić za Danas.

Naprednjački TV kanal bila bi šesta TV stanica u Vranju. Legalne dozvole za emitovanje programa imaju regionalna Radio-televizija Vranje i TV Ritam, koje su prošle zakonsku proceduru za dobijanje frekvencija, i kablovske mreže „Info plus“, „Fokus“ i „Kaktus“.

OK Radio: Oprema stiže iz Kruševca?

Lokalni OK Radio na svom portalu preneo je nezvaničnu informaciju da bi tehničku podršku u otvaranju televizije naprednjaci u Vranju „mogli da dobiju u polovnoj opremi iz Kruševca od nekog od tamošnjih lokalnih medija koji se nalaze u vlasništvu porodice eks ministra Bratislava Gašića“. Ovu informaciju u SNS u Vranju nisu ni demantovali ali ni potvrdili.

Izvor: Danas http://www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here