Home Lokalni izbori Nemac kandidat na izborima u Prijepolju

Nemac kandidat na izborima u Prijepolju

168
0
srbijaizbori.com, Blic
Foto: Ž. Dulanović Blic

Tazbini i poznanicima je dobro poznato da što obećam to i ispunim, pa makar me kasnije i koštalo. I, nagovoriše me da uđem u politiku!

Željko Dulanović / Foto: Ž. Dulanović Blic

Tazbini i poznanicima je dobro poznato da što obećam to i ispunim, pa makar me kasnije i koštalo. I, nagovoriše me da uđem u politiku!

Poverenje: Verner Čedernig

Odmerenim glasom, Nemac sa srpskim pasošem Verner Čedernig (68), nosilac liste Socijaldemokratskog saveza Srbije (SDSS) na lokalnim izborima u Prijepolju i kandidat stranke za poslanika u Republičkom parlamentu, za “Blic” započinje svoju životnu priču.

„Čoveku je zavičaj tamo gde mu je rođena žena“, čestu srpsku izreku citira ovaj dobroćudni Nemac koji je po zanimnaju tehničar zaštite životne sredine. Zbog ljubavi prema „zavičaju“ i humanitarnog rada, među prvima je poneo neobično priznanje „najbolji prijepoljski zet“, ustanovljeno pre desetak godina. To mu je, kaže, i jedan od glavnih predizbornih aduta.

– Tazbini i poznanicima je dobro poznato da što obećam to i ispunim, pa makar me kasnije i koštalo. Lažu oni koji tvrde da će nam preko noći krenuti nabolje. Napred možemo samo korak po korak. Ukoliko mi i sugrađani ukažu poverenje, Prijepolje će sigurno uspostaviti saradnju sa jednom od opština iz Minhena, a ukinuću i ukorenjenu i naopaku praksu naplate članarine, kojom sportski klubovi sputavaju talentovanu, ali siromašnu decu – obećava Čedernig.

Verner Čedernig, koji se u rodnom Minhenu tri i po decenije bavio privatnim biznisom, od pre tri godine je i zvanično građanin Prijepolja. Nakon odlaska u penziju, sa suprugom Lenkom iz prijepojlske familije Jezdović, nastanio se u naselju Kolovrat, rešen da ostatak života, u miru, provede na obali Lima.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here