Home Izbori Neistine o uslovima za dogovor opozicije koriste samo vlasti

Neistine o uslovima za dogovor opozicije koriste samo vlasti

212
0
Socijaldemokratska stranka - Srbija izbori
Foto: sds-org.rs

Socijaldemokratska stranka upozorava da se poslednjih dana u medijima pojavljuju neistinite informacije o navodnim uslovima za dogovor o ujedinjenju opozicije i da plasiranje takvih neistina koristi samo vlasti. Apsolutna je neistina da je tema razgovora bila ko bi bio vođa ujedinjene opozicije, kao i to da je SDS postavila zahtev da dobije 60 posto mandata.

Istina je da nijednog trenutka nismo ni razgovarali o raspodeli mandata ili mestu lidera opozicije. U ovoj fazi razgovora to za nas nije tema, jer je besmisleno razgovarati o tome ko bi bio na čelu kolone kada se ne zna još uvek ni koliko kolona će biti. Za nas je tema stvaranje što snažnije opozicione opcije koja bi mogla da smeni ovu vlast i udruživanje svih koji mogu da doprinesu porastu izgleda za politički preokret. SDS i naši partneri iz saveza ne vode razgovore o raspodeli mandata i funkcija, već o stvaranju šireg saveza koji bi mogao da dovede do stabilizacije političke scene, oživi opoziciju i konačno smeni nesposobnu vlast. Ciljevi stvaranja takvog saveza su iznad svih sujeta, pa tako i raspodela funkcija i mandata nisu bili naši preduslovi za postizanje dogovora. U razgovore smo ušli bez ikakvih preduslova i potpuno otvoreni da saslušamo drugu stranu. Tokom razgovora smo jasno rekli da smo za opoziciju u jednoj koloni, ali ovog trenutka isključivo od DS-a zavisi u koliko kolona će nastupiti opozicija.

Plasiranje neistina o navodnim uslovima koje smo postavljali koristi samo vlasti koja na svaki način pokušava da diskredituje opoziciju u strahu od toga da je za nju najveća opasnost upravo konsolidacija opozicije. Zato apelujemo da se prekine sa napadima unutar opozicije, jer naša meta bi trebalo da bude vlast koja unazađuje Srbiju. Pozivamo i DS da se javno izjasni da li je SDS postavljala uslove oko broja mandata i da li je funkcija vođe opozicije bila naša tema ili uslov i da time konačno ogolimo ulogu prorežimskih medija. Takvom ulogom ne govore samo o medijskoj atmosferi u Srbiji, već i o karakteru vlasti koja zloupotrebljava medije i o opštoj atmosferi u društvu. Zato još jednom pozivamo sve opozicione stranke koje dele našu politiku i vrednosti da nam se pridruže kako bi smo se zajedno borili protiv takvog unazađivanja društva i države.

Izvor: SDS

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here