Home Saopštenja Napadnut jedan od organizatora protesta Jedan od pet miliona u Novom Sadu

Napadnut jedan od organizatora protesta Jedan od pet miliona u Novom Sadu

194
0
nov-srbijaizbori
Foto: Thinkstock

Maskirane osobe napale su jednog od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu, studenta Filipa Martina, saopšteno je danas iz te organizacije.


Maskirane osobe napale su jednog od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu, studenta Filipa Martina, saopšteno je danas iz te organizacije.
Martin je napadnut sinoć pored svog automobila, a nepoznate osobe gađale su ga limenkom piva.

On je slučaj odmah prijavio nadležnoj policiji koja je utvrdila štetu, piše u saopštenju.

Organizacija „Jedan od pet miliona“ pozvala je nadležne da hitno reaguju na napade kojima se, kako navode, daje legitimitet za svaki naredni napad protiv neistomišljenika.

Iz te organizacije podsećaju da su građani tokom protesta u petak na ulicama Novog Sada bili napadnuti i gađani staklenim čašama.

Kako je ocenjeno, napad na Filipa Martina je dokaz da se aktuelna vlast protiv neistomišljika u Srbiji bori isključivo nasiljem.

U saopštenju se podseća da je napad na Borka Stefanovića u Kruševcu bio povod za početak protesta „Stop krvavim košuljama“ koji su potom širom Srbije prerasli u proteste „Jedan od pet miliona“.

U organizaciji „Jedan od pet miliona“ dodali su da je „manir vlasti“ da se nasiljem bori protiv neistomišljenika nastavljen napadima na organizatore protesta na lokalu: Strahinju Ćirića iz Negotina, Milana Blagojevića iz Žitorađe, Marka Radulovića iz Majdanpeka, Vladimira Petkovića iz Zaječara, kao i na novinara portala Žig info Milana Jovanovića.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here