Home Kosovo MUP Kosova: Pripremamo operativni plan da zaustavimo srpske izbore

MUP Kosova: Pripremamo operativni plan da zaustavimo srpske izbore

220
0
srbijaizbori.com,Tanjug
Foto: M. Đurica

Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštio je danas da policija priprema operativni plan kako bi zaustavili organizaciju „ilegalnih“ srpskih izbora na Kosovu.

Tanjug | Foto: M. Đurica |

Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštio je danas da policija priprema operativni plan kako bi zaustavili organizaciju „ilegalnih“ srpskih izbora na Kosovu.

Operativne akcije kosovske policije, odnosno hapšenje lica i funkcionera srpskih ilegalnih institucija, su u potpunosti u skladu sa stavom institucija Kosova u vezi sa ovim nelegalnim izborima, piše u saopštenju.

Uhapšena lica koja su nosila izborni materijal kršila su ustavni poredak Kosova i stoga će se suočiti sa organima pravosuđa.

Kosovska policija uhapsila je ova lica na osnovu činjenica i dokaza da su bili uključeni u nezakonite radnje u suprotnosti sa ustavnim poretkom Kosova, a ne zbog njihovih ličnih uverenja ili zato što su deo jedne etničke zajednice, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se takođe podseća da Vlada Kosova i međunarodna zajednica smatraju napore Srbije da organizuje lokalne izbore na teritoriji Kosova nelegalnim i u suprotnosti sa međunarodnom pravom.

Kosovska vlada će iskoristiti sva ustavna i pravna sredstva da spreći, kako navode, ovu agresiju Republike Srbije nad Kosovom, navodi se u saopštenju kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Pre dva dana na prelazu Bela zemlja kosovska policija uhapsila je predsednika opštine Vitina Srećka Spasića, radnike opštinske uprave Ivicu Nojkića i Aleksandra Stojiljkovića i Svetozara Naskovića, policajca iz Policijske uprave Uroševac.

Uhapšeni Srbi, kojima je juče policija pretresla kuće u Kosovskom Pomoravlju, danas će se naći pred sudijom koji treba da odluči o njihovom puštanju na slobodu ili produženju pritvora.

Kosovska policija ih je osumnjičila za podrivanje ustavnog poretka Kosova jer su kod njih pronađeni izborni materijal, odnosno birački spiskovi i pečat srpske opštine Kosovska Vitina.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here