Home Vesti Mediji: Rasulo u DS-u?

Mediji: Rasulo u DS-u?

159
0
ds-srbijaizbori

Beograd — Predsednik DS i Izvršni odbor DS ponovo su pre dva dana raspustili više odbora, među kojima neke i po drugi put, piše Blic.

Beograd — Predsednik DS i Izvršni odbor DS ponovo su pre dva dana raspustili više odbora, među kojima neke i po drugi put, piše Blic.
Taj list navodi da Lutovac na taj način pokušava da održi većinu u stranci.

Prema saznanjima lista, Lutovac je zakazao sednicu Izvršnog odbora kako bi raščistio sa pojedinim odborima uoči održavanja sednice Glavnog odbora stranke zakazane za 14. mart.
Blic navodi da je raspušteno osam odbora i još jednom Omladina stranke.

Raspušteni su Gradski odbor Beograd, opštinski odbori Savski venac, Novi Beograd, Palilula, Stari grad, Voždovac, Obrenovac i Senta, a zamenjeno je još nekoliko poverenika.

Na sednici Glavnog odbora održanoj u novembru prošle godine takodje su raspušteni pomenuti odbori.

„Ne znam ni sam o čemu je reč, ali za manje od tri meseca raspušten sam dva puta, drugi put večeras. Pa zašto opet“, napisao je na Tviter nalogu Aleksandar Pavić, predsednik Demokratske omladine, prenosi Blic.

Prethodnu odluku o raspuštanju omladine i još jednog broja odbora oborila je Statutarna komisija, ali je takva odluka naljutila Lutovca koji je reši da sazove skupštinu stranke i najavi raspuštanje Statutarne komisije, piše Blic, dodajući da se to, prema rečima pojedinih članova, nikada u istoriji nije dogodilo.

Predsednici opštinskih odbora i pojedini njihovi članovi su i članovi Glavnog odbora DS, pa je Lutovac njihovim sklanjanjem, kako navode sagovornici lista, mislio da se reši neistomišljenika u redovima demokrata, odnosno skrajne sve koji ne misle kao on.

To je, kažu izvori Blica, još jedan presedan i kršenje svih procedura.

Preuzeto sa: https://www.b92.net/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here