Home Kraljevo DSS u Kraljevu samostalno na lokalne izbore

DSS u Kraljevu samostalno na lokalne izbore

225
0

USKORO PREDSTAVLJANJE I KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA

autor: E. K. N. | Izvor: KRALJEVACKE NOVOSTI

USKORO PREDSTAVLJANJE I KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA

Na predstojećim lokalnim izborima Demokratska stranka Srbije nastupiće samostalno, sa očekivanjima da će građani prepoznati ono što je ova partija uradila u periodu od 2004. do 2008. godine kada je bila na vlasti u Kraljevu, istaknuto je na konferenciji za novinare Gradskog odbora ove partije.

– Posebno želim da istaknem period od 2004. do 2008. godine, kada je DSS u najvećoj meri do sada činila lokalnu vlast u Kraljevu, jer nije teško dokazati da je upravo u ovom periodu najviše učinjeno na poboljšanju uslova života građana Kraljeva. Nasuprot tome, rezultati rada sadašnje lokalne vlasti su takvi da sem negativne kritike ne zaslužuju ništa bolje – rekao je Dejan Milović, predsednik GrO DSS.

DSS će narednih dana predati izbornoj komisiji listu od 70 odborničkih kandidata i predstaviti javnosti kandidate za narodne poslanike iz našeg grada, ali i kandidata za gradonačelnika, bez obzira što važeći zakonski propisi predviđaju izbor gradonačelnika iz redova odbornika od strane Skupštine grada.

– DSS u Kraljevu će uprkos tome istaći svog kandidata za gradonačelnika kako bi građani unapred znali ko će voditi naš grad u narednom četvorogodišnjem periodu, ukoliko nam u potrebnom broju ukažu poverenje – najavio je Milović.

GrO DSS podržao je i zahteve bivših radnika Magnohroma, nudeći i rešenje za njihove probleme.

– Naš predlog je da se od prodaje FETTP-a najpre namire dugovanja radnicima, a tek posle namire poverioci, u ovom slučaju banke, tim pre što su potraživanja radnika starija od dugovanja prema banaka. U slučaju gde radnici nisu tužili za neisplaćene zarade, predlažemo da rukovodstvo Magnohroma, odnosno država koja je ponovao vlasnik, sklopi sa tim radnicima dogovor o vansudskom poravnanju, da bi se izbegli nepotrebni sudski troškovi – rekao je član Gro DSS Vladimir Bogavac.

Izražena je i sumnja u iskrenost pokretača ideje o gradnji hidrocentrala na Ibru, zbog činjenice da su na zadnjoj prezentaciji prećutali da je u našem gradu održana prezentacija projekta brana i 2009. godine.

– Nismo protivnici svega što se radi od strane vlasti, ali upozoravamo da mora da se radi u interesu građana Kraljeva i postavljamo pitanje: Da li hidrocentrale imaju smisao ako građani Kraljeva od toga neće imati korist? – rekao je Aleksandar Erac, portparol GrO DSS Kraljevo.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here