Home Parlamentarni izbori DSS izlazi na izbore u okviru Pokreta „Metla 2020“

DSS izlazi na izbore u okviru Pokreta „Metla 2020“

200
0
ds

Demokratska stranka Srbije odlučila je da izađe na predstojeće izbore u okviru Pokreta „Metla 2020“, potvrdio je za Tanjug predsednik DSS-a Miloš Jovanović.


Demokratska stranka Srbije odlučila je da izađe na predstojeće izbore u okviru Pokreta „Metla 2020“, potvrdio je za Tanjug predsednik DSS-a Miloš Jovanović.
Odluka je doneta na sednici Glavnog odbora DS S-a, a za nju je glasalo više od 70 članova, tri su bila uzdržana, a jedan je bio protiv.

Jovanović je ponovio da su izborni uslovi loši, ali da je ocenjeno da bojkot nije svrsishodan, jer ne može da ubrza promene koje su neophodne.
„Koliko god izborni uslovi bili loši, jedino vam preostaje da se borite i ostvarite najbolji mogući rezultat. Još je važnije da tokom izborne kampanje jasno i glasno kažemo da je neophodno osloboditi državu od partijske bratije i da je potrebna ozbiljna borba protiv korupcije”, rekao je Jovanović.

Odgovarajući na pitanje da li ima utisak da pojedine stranke koje su najavile bojkot izlaze na izbore, on kaže da nije reč samo o utisku i da veći deo osnivača opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) izlazi na izbore, između ostalih i Demokratska stranka (DS), čiji funkcioneri na lokalu razgovaraju i s DS S-om.

“Ne bavim se time, ali je činjenica da veći deo osnivača Saveza za Srbiju ide na izbore. (Milan) Stamatović izlazi na izbore, (Nebojša) Zelenović svakako izlazi na lokalne i dobar deo DS izlazi, na lokalu čak razgovaraju s nama, što pod nekim novim zastavama grupa građana”, rekao je Jovanović.

On je ponovio da se DS S ne bavi drugima i dodaje da su oni svoju odluku doneli.

“Ona je odgovorna i teška. Mi ćemo pokušati da objasnimo građanima da je neodgovorno bojkotovati, jer bez izlaska na izbore ne možemo da menjamo ništa na bolje”, naveo je predsednik DS S-a.

Jovanović je pozvao građane da kada budu donosili odluku pogledaju ko šta radi i kakve su čije biografije.

Krovna tema u kampanji Pokreta „Metla 2020“ biće „partijska država” za koju kaže da se razbija drugačijim izbornim sistemom i razbijanjem moći stranaka.

„Borba za vlast u Srbiji je surova, jer ovde, mnogo više nego bilo gde u Evropi, to je sredstvo za bogaćenje. Zato je takva politička scena”, kosntatovao je Jovanović.

Preuzeto sa: https://www.b92.net/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here