Home Vesti „DS se obnavlja i konsoliduje, nema trvljenja u stranci“

„DS se obnavlja i konsoliduje, nema trvljenja u stranci“

219
0
ds-srbijaizbori

Lider DS Zoran Lutovac izjavio je da dok se bori za jačanje Saveza za Srbiju, DS radi i na profilisanju kao vodeće građansko – demokratske političke opcije.


Lider DS Zoran Lutovac izjavio je da dok se bori za jačanje Saveza za Srbiju, DS radi i na profilisanju kao vodeće građansko – demokratske političke opcije.
Lutovac je za list „Blic“ od nedelje rekao da se DS obnavlja, konsoliduje, da u stranci nema trvenja, kao i da će ponovo postati centar okupljanja građansko-demokratske Srbije.

„Nema trvenja u Demokratskoj stranci. O trvenjima se plasiraju priče u režimskim tabloidima i propagandnom štabu svih medija pod kontrolom vlasti. Te priče se, nažalost, uzimaju zdravo za gotovo i u takozvanim ozbiljnijim medijima“, kazao je Lutovac.

On je istakao da u DS postoje razgovori, rasprave o raznim aktuelnim i strateškim pitanjima, ali da to nisu trvenja.

„Demokratska stranka nije pristupila Savezu za Srbiju, nego je jedan od osnivača Saveza. Nije bilo nikakvih nesuglasica. Unutar stranke se vodila otvorena debata, iznosili su se argumenti za i protiv. Ogromna većina članova je bila za to da DS bude osnivač Saveza za Srbiju, a protokom vremena i neki koji su imali rezerve sada su aktivno uz Savez“, rekao je Lutovac.

Rekao je da se u Političkom savetu i resornim odborima DS uveliko radi na osavremenjivanju programa i formulisanju politika za vreme posle normalizacije političkih prilika u Srbiji.

Lutovac je kazao i da ide redovno na proteste „Jedan od pet miliona“, „baš kao i veliki broj demokrata“.

Govoreći o „Sporazumu sa narodom“, Lutovac je kazao da će taj sporazum koji je opozicija potpisala potpisivati javne ličnosti, članovi akademske zajednice i svi građani koji smatraju da je neophodno zajedničko i sinhronizovano delovanje usmereno na suštinske promene u Srbiji.

„To bi mogao da bude korak bliže ka uspostavljanju elementarnog poverenja između građana i opozicije“, kazao je Lutovac.

Foto: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here