Home Vesti DJB u subotu o poverenju u svog predsednika

DJB u subotu o poverenju u svog predsednika

192
0
djb
Foto: https://www.b92.net

Beograd — Pokret „Dosta je bilo“ je za subotu, 17. novembar, u Nišu, sazvao hitnu vanrednu sednicu Skupštine.


Beograd — Pokret „Dosta je bilo“ je za subotu, 17. novembar, u Nišu, sazvao hitnu vanrednu sednicu Skupštine.
Na toj sednici će se raspravljati o izglasavanju nepoverenja predsedniku tog pokreta Branislavu Mihajloviću.

Kako se navodi u saopštenju, za tu odluku je glasalo 18 od 21 člana Glavnog odbora.

Za eventualno izglasavanje nepoverenja Mihajloviću je potrebna dvotrećinska većina izabranih delegata Skupštine.

Poslanici Jasmina Nikolić, Dušan Pavlović, Ana Stevanović, Ratko Jankov i Branislav Mihajlović koji su napustili DJB, u ponedeljak su osnovali poslanički klub „Politika mora biti drugačija“.

„Iako su duže od pola godine bili potpuno neaktivni i već šest meseci najavljivali da će se povući jer ih Skupština i politički život više ne zanimaju, da žele da se vrate svojim karijerama i da će vratiti mandate, poslanici su ipak odlučili da zadrže mandate“, saopštio je DJB.

„Pre donošenja odluke o pravljenju novog poslaničkog kluba i zadržavanju mandata o ovome nisu obavestili DJB. Ni predsednik DJB nije obavestio članove DJB da pravi novi poslanički klub s ljudima koji više nisu članovi stranke. Ovo je verovatno jedinstvena pojava u svetskom parlamentarizmu“, ocenio je DJB u saopštenju.

Pokret je naveo da je cilj vlasti da se iz Skupštine ukloni glavna opozicija i zameni se ljudima koji će podržati vlast pri promeni Ustava i odvajanju Kosova od Srbije.

„U poslednja dva meseca, nastupe Saše Radulovića i Branke Stamenković u Skupštini je preko društvenih mreža pratilo preko miliona ljudi nedeljno. Pokrenuta su izuzetno važna pitanja. Predložen je Zakon o Kosovu i Metohiji koji bi učinio da Ustav Srbije konačno ponovo važi na celoj teritoriji Srbije“, naveo je Pokret.

„U Skupštini se konačno čulo da Srbijom upravlja Nemačka, da vlast slepo prati njihovu politiku, da EU direktno učestvuje u podršci Vučiću i kolonizaciji Srbije. Poslanička grupa DJB je od ulaska u Skupštinu dominirala, argumentovano kritikovala vlast koja uništava Srbiju, i kao takva je, očigledno, morala da bude uništena“, nabraja DJB i dodaje da „ne odustaje, uprkos napadima i pritiscima“.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here