Home Saopštenja „Dijalog tek kad ukinu takse i prestanu sa provokacijama“

„Dijalog tek kad ukinu takse i prestanu sa provokacijama“

188
0
vuckolino-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da aktuelni zastoj u dijalogu može da bude prevaziđen samo kada Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da aktuelni zastoj u dijalogu može da bude prevaziđen samo kada Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije.
Kako je rekao, dijalog može da se nastavi kad Priština prekine sa provokacijama, poput promene statuta Kombinata Trepča koji, kako je ocenio, predstavlja otimanje srpske imovine.

Kako se navodi u saopštenju izdatom nakon sastanka sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom, Vučić je rekao da će Srbija uvek biti opredeljena za mir i stabilnost u regionu.

On je zahvalio na podršci vlade te zemlje, ukazavši Kifu na štetnost jednostranih mera Prištine, koje ugrožavaju dijalog.

Vučić je izrazio interes Srbije za snaženje političkog dijaloga i razvoj ekonomske saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom, sa nadom da se Bregzit neće odraziti na bilateralne odnose dve zemlje.

Kif je upoznao Vučića sa svim što se, u saradnji sa resornim ministarstvima, preduzima kako posle izlaska Britanije iz EU ne bi bilo prepreka u bilateralnoj saradnji.

On je dodao da Vlada u Londonu projektima poput digitalne transformacije i jačanja elektronske uprave, finansirane kroz Fond za dobru upravu, nastavlja podršku procesu reformi u Srbiji.

Kif je naglasio da njegova zemlja želi da ima pozitivnu ulogu u regionu i u njegovoj evropskoj budućnosti, kao i da deli ciljeve za postizanje stabilnosti i napredak na Zapadnom Balkanu, što pokazuje i kroz podršku Berlinskom procesu.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here