Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da će se posle Nove godine sastati sa predsednikom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem da se dogovore i „polako privedu kraju“ raspravu o tome da li će na parlamentarne izbore izaći sa jednom, ili sa dve liste.
„Ne pričamo sada o kandidatu za predsednika države. Kako sam već rekao, naša odluka je definitivna da imamo zajednički pristup. Vučić je rekao i da ćemo sigurno nastaviti našu koaliciju i posle izbora, bez obzira na formu u kojoj ćemo nastupiti“, rekao je Dačić za TV Pink.

Prema njegovim rečima, pitanje je samo šta je prihvatljivije za glasače SPS-a i glasače SNS-a, da te stranke idu na izbore na jednoj ili na dve liste.

„Sve ima svoje. Ako je jedan pristup, to je jedna vrsta poruke, a kod drugog treba da se više radi na porukama koje su nešto specifičnije. To su samo finese nekog našeg nastupa“, rekao je Dačić.

Dačić: Neke opozicione stranke koriste referendum o Ustavu za zagrevanje pred izbore

Predsednik Skuštine Srbije i Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da neke opozicione stranke koriste predstojeći referendum o izmeni Ustava za „zagrevanje“ pred izbore i pozivaju glasače da zaokruže „ne“.

„Razumem da je to politička borba ali se koriste laži. Pričaju da će se ukinuti preambula sa Kosovom i Metohijom što je nemoguće“, rekao je Dačić za TV Pink, navodeći da se menja samo deo o pravosudju i ne može ništa drugo „uzgred“.

On je rekao da izbor sudija i tužilaca izmiče iz ruku zakonodavnoj vlasti, jer se više neće birati u Skupštini, ali da će poslanici birati četiri člana Visokog saveta sudstva, u kojem će sedam biti iz sudstva.

Prema njegovim rečima, sva odgovornost za dešavanja u pravosudju biće na tom telu.

„Da li će to biti dobro ili loše videćemo, ima različitih mišljenja i u vlasti“, rekao je Dačić i naveo da su promene uvedene i zbog „ubrzanja evrointegracija“.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs/

Kategorije: