Ana  Brnabić - Srbija izbori

Mandatarka Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbiji koju će predvoditi nastaviti kontinuitet svega onog što je radila prethodna vlada Aleksandra Vučića.

Ona je u intervjuu za televiziju Pink istakla i da je "100 odsto fokusirana" na izradi ekspozea, da se nada da će biti izabrana u parlamentu i da je pratila rasprava koja se vodila u Skupštini Srbije.

Brnabićeva je rekla da će u ekonomskoj sferi fokus biti na tri stvari - većem rastu bruto društvenog proizvoda, uspešnom završetku sedmog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom i poboljšanje pozicije Srbije na dauning listi Svetske banke.

Najavila je i da će u spoljnoj politici "aposloutno nastaviti kontinuitet s Vučićevo vladom", istakavši da je strateški cilj Srbije Evropska unija, uz održavanje tradiconalno dobrih i prijateljskih odnosa sa Rusijom.

Prema njenim rečima, tu je i sve bolja saradnja s Kinom kao i brojnim kineskim investitorima, ali i drugim državama poput SAD, UAE...

Istakla je i da će u politici prema Kosovu i Metohiji nastaviti politiku koju je vodila prethodna vlada.

Najavila je i da će insisitirati na još dva bitna cilja vlade - digitalizaciju i omogućavanje da Srbija postane idealno mesta za filmsku industriju, a zašta ima niz preduslova.

Preuzeto sa: www.b92.net

Kategorije: