Home Lideri Aleksandar Vulin – Pokret socijalista

Aleksandar Vulin – Pokret socijalista

249
0
Aleksandar Vulin - Srbija izbori 2016
Foto: Vebidoo

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rođen je 1972. godine u Novom Sadu. Pravni fakultet završio je u Kragujevcu.

Bio je pomoćnik direktora marketinga u firmi „Super pres“ od 2000. do 2002. Godine, a nakon toga, bio je i direktor marketinga u firmi „Color press“ od 2003. do 2007. Godine. Funkciju zamenika generalnog direktora „Color media international“ obavljao je od 2007. do 2012. godine.
Bio je odgovorni urednik nedeljnika „Pečat“ i kolumnista u više dnevnih i nedeljnih listova.Biran je za odbornika u Opštini Rakovica, odbornika u Skupštini grada Beograda, kao i za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Za direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju izabran je u avgustu 2012. godine. Tu funkciju obavljao je do septembra 2013. godine, kada je imenovan za ministra bez portfelja zaduženog za Kosovo i Metohiju. Na toj funkciji bio je do aprila 2014. godine.

Vulin je takođe osnivač Jugoslovenske levice, koju je napustio 1998. godine, kada je vršio funkciju zamenika predsednika. Socijalističkoj partiji Srbije pristupio je na Šestom kongresu i tom prilikom izabran je za člana Izvršnog odbora. Iz SPS se povukao 2007. godine i sa akademikom Mihailom Markovićem formirao je Pokret socijalista, čiji je i danas predsednik.

Oženjen, otac jednog sina.

Izvor: www.srbija.gov.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here